Sunday, October 28, 2007

Hakkame lõpetama

27. okt. tegin ilmselt selle hooaja lõpusõidu. Sõitsin esialgu üksi. Hommikul toimus ka KJK viimane võidusõit. Priit tegi selle Emeraldil kaasa. Ma korjasin ta peale seda peale ja tegime veel ühe tiiru. Tuul oli väga mõnus. Tunde järgi 3-7 m/s. Maksimum kiiruseks saime 7.3 sõlme. Mul ei olnud jahil ühtegi tuuleniiti ja kui veel jope kapuutsi peas hoidsin ja prille ees, siis oli paljast nahka nii vähe, et täpsest tuule suunast oli raske aru saada. Eks ma sõitsin siis palja peaga. Ilm oli suht jahe ja koos tuulega andis õhtul kaelalihastes tunda.

Esialgu üksi sõites õnnestus purje sisse auk saada. Tegelikult oli välimisel, päikesest pleekinud osal, juba ennegi üks väike auk sees. Nüüd aga läks poomi krootsoodi kinnitusaas sellest läbi ja rebis augu suuremaks. Õnneks mitte lootusetult suureks. Panen sinna purjeteibi peale ja järgmine või ülejärgmine hooaeg tuleb nagunii uus puri vaadata.

Hea uudis on see, et kajalood toimis nii nagu tarvis. Ajasin jahi meelega võimalikult kreeni aga andur siiski kuivale ei jäänud. Paar korda sõitsin jahi nii kreeni, et ta enam tüüri ei kuulanud. Üks neist oli nagunii veest väljas ja teise pinnast jäi väheks. Otseselt ära ka ei luhvanud aga sõna ei kuulanud. Kui purje natuke järgi andsin, siis hakkas tüür jälle tööle.

Uut gpsi katsetasin kah. Eks see ekraan on ikka pisike. Enamus aega hoidsin suuri numbreid ees ja vaatasin sealt kiirust.

Üksi sõites ei õnnestu peale tüürimise ja purje sättimise suurt midagi teha. Lihtsad asjad nagu vendrite kokkukorjamine või õlle alt toomine tundub täiesti ületamatu probleemina. Ainus võimalus asjatada on puri rehvida, asi ära teha ja siis edasi sõita.

Nüüd aga jaht kokku ja talvituma.

No comments: