Thursday, April 5, 2007

GO GO GO 5

Kastsime vahepeal paadi vette ja sõitsime sellega ringi. Tuult oli vähe või ei olnud üldse. Alguses näitas GPS et asi sõidab kiirelt kui pobeeda aga siis tuli mulle meelde, et mul ühikuteks km\h. Kui sõlmedes vaatasin siis olid numbrid märksa loogilisemad. Olematus tuules ikka 8 sõlme ei sõida (kahjuks).

Eks see vähene kaal annab ikka igal sammul tunda. Kiirendus on nagu motikal nips ja olemas. Pautimine PEAB suisa käima kiiresti ja sportlikult. Mingi kiiljahiga pautuimerdamist teha ei saa. Kaalujaotus on vägagi oluline. Sõbrad kolisid vöörist sammu ahtripoole ja sõlm kohe juures. Noh kiirus kiiruseks. Üksi saab sõita küll. Esialgu on üksi merele mineku ees väike tõrge. Nii jäi nädalavahetusel merel käimata. Sõbrad, nagu ikka, ajasid teisi asju. Tegelt on hetkel ikka külm ka. Mõtlesin, et lähen kui temp on 6 kraadi või rohkem.... oli 4. Aga kevad tuleb...

Sain akult GPSi toite käima. Selle asja ajas ära pingestabikas. Magellanni poolt toodetud vastav vidin on umbes 10x kallim ja ei sobi ka hästi kaabelduse poolest. Selleks, et kokpitti elektrit saada, puurisin poldile pikuti augu sisse. Sealt kudu pääsesin selle roostevaba kronshteini sisse. Kronshtein ise on mass. Ainult, et akut ei saa kuidagi pilsi kinni siduda. Eks ma pean sinna mingid aasad liimima.

Hää oleks veel mastikate, mille saaks purjele ja mastile peale tõmmata. Siis poleks tarvis purje igakord kokku ja lahti lapata.

No comments: